Bemutatkozás

Nyomtatás

„Szeresd egészségedet, mert ez a jelen.
Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő.
Őrizd szüleid egészségét! – mert
a múlton épül fel a jelen és a jövő.”Bárczi Gusztáv

Ezekkel a gondolatokkal szeretném figyelmükbe ajánlani a Laki-Konyha Kft tevékenységét.    A Laki-Konyha Kft. 2008 nyarán alakult, 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságként. Fő feladatai között megtalálható a közétkeztetés, a vendéglátás és rendezvényi étkeztetés.

2012. januárjában új vezetőként kerültem a Kft élére. Minden téren gyors és látványos változtatásokat indítottam el. Első lépés egy jó csapat szervezése, akik értik és érzik az egészséges közétkeztetés és ezzel párhuzamosan az egyéb vendéglátás jelentőségét, fontosságát.

A közétkeztetésen belül szinte azonnal elkezdtük az OÉTI-által összeállított ajánlásnak megfelelő gyermek és időskori élelmezés megvalósítását. Az ételkészítéshez mindig változatos, kiváló minőségű nyersanyagot használunk. A bölcsödés és óvodas korcsoportnél kiegészítettük a napi étkezést egy negyedik étkezéssel, ami gyümölcs vagy zöldség. Bekapcsolódtunk az iskolatej programba, amit kiterjesztettünk az óvodásokra is, akik egy héten kétszer joghurtot is  kapnak. Az iskolatej programban a nyárlőrinci Búzás János Általános Iskola is részt vesz. A program elosztási és dokumentációs feladatait a Kft látja el.

"A közétkeztetésnek kettős feladata van a népegészségügy javításában. Egyrészt ki kell elégíteni a különböző csoportok élettani igényeit, és kedvezően befolyásolni az ellátottak táplálkozási szokásait"

Menzaprogramot indított az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézete és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség.
2013 végén elkezdtem megszervezni a mintamenza programhoz való csatlakozásunkat. A program irányelvei és a 2015. szeptember 1-én életbe lépő EMMi rendelet előírásai közel azonosak. 2012. januárjától folytatott törekvésünk az egészségesebb közétkeztetés megvalósítására megkönnyíti az előírásoknak való megfelelést.

A vállalkozási tevékenységünket több szolgáltatás bevezetésével bővítettük (sültestálak, rendezvényi főzés, sütemény akciók, házhoz szállítás). Ennek gazdaságoságát a Gondozási Központ hétvégi kiszolgálása segíti, amit 2012. áprilisa óta látuk el. A bentlakók ellátása mellett van jó néhány hétvégi előfizető és  sültes tál rendelés is. Ezzel a tevékenységgel kiegészülve a Laki-Konyha az év minden napján működik. Örömmel tapasztalom, hogy a sültestál készítés a legnépszerűbb tevékenységünk. Sikere a megrendelő igényeinek (összetétel, ár, mennyiség, időpont, szállítás) figyelembe vételének köszönhető.

Új vállalások a tortakészítés, a menü utáni cukrászsütemény helyben sütése és nem utolsósorban, nyári időszakban a Tősfürdőben lévő Grill Terasz büfé üzemeltetése.  

Nagyon büszkék vagyunk az előfizetői kör adagszámának megsokszorozására. Bevezettük a zóna adagot és a napi menüt. Ezenkívül  Lakiteleken és a környező településeken lévő civilszervezetek is megkeresnek bennünket étkeztetéssel kapcsolatos megrendeléseikkel és visszajelzéseik pozitívak voltak.

A táplálékallergia a szervezetvédekező rendszerének megváltozott viselkedése a táplálék egyes alkotóival szemben. Az ételallergiások száma gyermekek körében a legmagasabb, megközelítőleg 6-7 százalék. A legismertebb allergén a tej, tojás, szója, hal, eper és mogyoró. Az ételallergia egyetlen kezelési módja a kizárásos diéta, vagyis a betegnek tartózkodnia kell az allergén összetevőket tartalmazó ételek fogyasztásától.

Az ételallergiás gyermekek ellátása speciális gondoskodást igényel. A gyermekek számára az a legjobb megoldás, ha ők is az étlapon szereplő (például gluténmentes liszt, laktózmentes tej, vagy más allergénmentes összetevők felhasználásával készült) ételt fogyaszthatják, mint társaik.

2014. szeptembertől rendelkezésre állnak a feladat ellátásához szükséges feltételek (hatósági engedély, dietetikus, diétás szakács, edényzet, korszerűbb főzőberendezések).  Ettől az időponttól kezdődően szolgáljuk ki az élelmiszer allergiás igénybevevőket, gyerekeket és felnőtteket. Azóta már Tiszakécskére is szállítjuk diétás ételeinket szerződés alapján. A környéken, legközelebb Kecskeméten készítenek ilyen típusú ételeket, de ők már nem tudnak több megrendelést vállalni. A Laki-Konyha Kft.  kapacitása lehetőséget biztosít további megrendelések kiszolgálására – ennek ajánlására készült ezen tájékoztatónk is.

Tapasztalt szakemberekből álló csapatunk garancia a minőségi és ízben gazdag ám az előírásoknak megfelelő elkészítésére.

Vállalkozásunk készséggel áll az Ön - Önök rendelkezésére is!
Megtiszteltetés lesz számunkra, ha vendégeink ill. megrendelőink körében üdvözölhetjük.